GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Med regnbågsskägget i brevlådan

Att fler värnpliktiga rapporterar in kränkningar och oönskat beteende är ett stort misslyckande för Försvarsmakten. Nu måste trycket på förändring öka.
Prideparad i all ära. Men vad spelar det för roll att signalera rätt värderingar om de inte gäller i praktiken?
Prideparad i all ära. Men vad spelar det för roll att signalera rätt värderingar om de inte gäller i praktiken?
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Detta är en ledarartikel som uttrycker Blekinge Läns Tidnings politiska linje. Tidningens politiska etikett är oberoende liberal.

Det blir allt tydligare att Försvarsmakten bland värnpliktiga har problem med sin interna kultur. I onsdags rapporterade BLT om den medarbetarundersökning som visar att andelen värnpliktiga som upplever sig ha utsatts för kränkningar eller oönskade beteenden från andra värnpliktiga har ökat till 17 procent. Motsvarande siffra 2019 var 15 procent och året innan 11 procent.

Ökningen sker parallellt med att allt fler kvinnor sökt sig till försvaret och unga kvinnor är också de som i hög grad rapporterar att de utsatts för trakasserier. Nyligen rapporterade BLT om ett sådant fall vid F17 i Ronneby, där en rekryt rapporterat om sexuella trakasserier från en annan värnpliktig, liksom om olämplig jargong. Den utredningen har däremot, enligt flottiljen, inte kunnat styrka något då ord står mot ord.

Att anmälningarna ökar behöver inte betyda att problemet växer. Snarare kan det vara så att dagens allt fler kvinnliga rekryter vågar rapportera det de ser pågår i förbanden och som sannolikt pågått under lång tid. Det är starka skäl för att ta det på allvar.

"Med den färska medarbetarundersökningens dystra resultat på bordet sitter han nu i stället med det regnbågsfärgade skägget i brevlådan."

Som ledarsidan tidigare belyst är det uppenbart att det på det här området finns ett glapp mellan Försvarsmaktens ideal och den praktiska verkligheten. Utåt har myndigheten en oerhört hög svansföring i värderingsfrågor. Få har kunnat undgå de påkostade PR-kampanjerna som runt om i vårt avlånga land upplyser om Försvarsmaktens välkomnande arbetsmiljö mot såväl kvinnor, rekryter med utländskt påbrå som mot sexuella minoriteter.

Och i februari satt överbefälhavare Micael Bydén i Carina Bergfeldts talkshow där han gav föredömliga besked om vilka värderingar som gäller i försvaret, samt tog del av folkets jubel för hans sångtalanger i Pride-paraden. Med den färska medarbetarundersökningens dystra resultat på bordet sitter han nu i stället med det regnbågsfärgade skägget i brevlådan.

Inte blev det bättre av att Peter Nilsson, chef för rekryteringen inom försvaret, i SR:s Studio Ett häromdagen svajade på ledarskapet för de värnpliktiga. När SR:s reporter pressade Nilsson på frågan om värnpliktiga i starten av sin militära utbildning verkligen får klara besked från sina befäl om vilka beteenden som är oacceptabla svarade Nilsson ”i huvudsak”, och hänvisade till interna inspektioner. Med andra ord finns det brister.

Det är ironiskt att den myndighet som mer än någon annan förknippas med att lösa konkreta och praktiska utmaningar ägnar sig åt så mycket värderingsfluff som verkar sakna kontakt med verkligheten i förbanden. Men vad spelar miljontals skattekronor spenderade på rekryteringskampanjer och ”värderingsarbete” för roll om verksamheten inte lever upp till det de lovar?

ÖB:s värderingsbaserade ledarskap ska rätteligen hyllas. Men det spelar ingen roll hur många sånger han sjunger i Pride-paraden eller hur många gånger han säger ordet ”nolltolerans” om inte myndighetens ledning kan se till att förbanden lever upp till ambitionen i praktiken.

Här är det uppenbart att förändring måste ske. Annars är det svårt att se hur Försvarsmakten på allvar ska kunna bli det folkförsvar där både män och kvinnor har sin självklara plats.

Läs mer