Ingen har sökt regionpolischefen under helgen

Ledare Artikeln publicerades

Angående krönikan ”Staten är skyldig att hjälpa Ronneby på fötter” (BLT 27/11)

I Sylvia Asklöf Fortells krönika ”Staten är skyldig att hjälpa Ronneby på fötter” skriver Sylvia AF att Carina Persson inte gått att nå under helgen, att hon inte återkommit till TT som har sökt henne.

Texten avslutas också med frågan om var Carina Persson är.

TT har dock inte sökt Carina under helgen. De har möjligen sökt Klas Friberg, som de felaktigt skrev är regionpolischef i Syd. En uppgift som de tyvärr inte rättade förrän under måndagen.

  Inga andra medier har sökt Carina heller, varken direkt till henne, via kommunikationschef eller vårt regionala eller nationella mediecenter.

  Lina Isaksson Funke

  Mediechef

  Kommunikationsavdelningen, Region Syd

  Svar: Vad TT har gjort får stå för dem - det är en nyhetskälla av en sådan dignitet att jag givetvis litar på vad de skriver i sina telegram. Således: skriver de att de har sökt regionpolischefen så utgår jag ifrån att det är korrekt.

  Men, avsaknaden av respons till Ronneby under helgen var inte min huvudsakliga poäng, vare sig i krönikan eller i min föregående ledare, vilken jag skrev i lördags: ”Varför lämnades Ronneby i sticket?”.

  Min huvudsakliga poäng är att Ronneby under mycket lång tid har lämnats vind för våg, lovats saker som sedan bara ignorerats, samt att kommunalrådet Roger Fredriksson inte har fått svar på sina förfrågningar att få träffa Carina Persson.

  Varför har hon inte själv hört av sig till Fredriksson? Exempelvis i veckan efter det som hänt? Detta tycker jag är en ohållbar attityd från en regionpolischef.

  Låt oss hoppas att polisledningen kommer att visa en annan mer tillgänglig inställning framöver.

  Sylvia Asklöf Fortell