Högerpartiernas feghet ska inte få avgöra kvinnors framtid

Ledare Artikeln publicerades
Som Åsa Lindhagen (MP) menar måste männen maka på sig för att kvinnor ska ta plats.
Foto: Naina Helén Jåma/TT
Som Åsa Lindhagen (MP) menar måste männen maka på sig för att kvinnor ska ta plats.

Replik till Emma Jaensons krönika ”Nej Lindhagen, vi ska inte särbehandla människor baserat på kön” i BLT den 29 januari.

Förra veckan uttalade sig vår nya jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) om att kvotering i bolagsstyrelser borde införas och som väntat ville BLT kommentera detta. Jaensons text efter Lindhagens utspel är tvådelad, den ena delen handlar om jämställdhetskvotering i bolagsstyrelser, den andra delen om att höja statusen och lönerna på kvinnligt dominerade yrken exempelvis vårdbiträden.

Jaenson ställer dessa två åtgärder emot varandra och säger att vi måste fokusera på de som har minst. Jag säger att vi måste göra både och! Kvinnors status, kompetens och löner ska höjas, punkt. Det ska ske i bolagsstyrelserna, männen måste maka på sig för att kvinnor ska ta plats.

Forskning har visat att män anställer män i större utsträckning medan kvinnor hamnar på undantag. Trots att de är kompetenta, och har insikter och kunskaper som inte alltid finns i en generisk grupp.

Anders Borg (M) ville lagstifta om detta under sin tid i regering, och det såg jag som positivt då och det ser jag som positivt nu för bolagen gör faktiskt inte tillräckligt. Tyvärr fegade andra högerpolitiker ur och vi är fortfarande kvar i limbo med 27 procent av de börsnoterade bolagen som fortfarande inte har en enda kvinna i styrelsen (källa: Allbright).

Att livet ska bli bättre även för den ensamstående mamman som sitter på ett osäkert vikariat och varje månad kämpar för att få ekonomin att gå ihop är ett måste, där håller jag med Jaenson. Dessa kvinnor är mina hjältar, och förtjänar att hyllas för vad de gör, på sina jobb, för sina barn och för vårt samhälle. Större delen av dessa jobbar i vården, på äldreboende, förskolor eller som personliga assistenter. Det är samhällets stöttepelare.

Även om man räknar bort faktorer som sektor, utbildning och deltidsarbete tjänar kvinnor mindre än män. Vi är ett av världens rikaste länder och det är skamligt att en kvinna idag inte kan få en lön att leva på, oavsett vad hon jobbar med eller vart hon bor. Kvinnor som jobbar inom låglöneyrken ska få heltid som norm, inte otrygga vikariat.

En höjd pension och trygga lönevillkor är det minsta vi kan göra. Det ska finnas både dagis och nattis tillgängliga även för de med obekväma arbetstider. Då fler kvinnor är anställda inom det offentliga får vi här ligga på kommuner och landsting genom långa möten i fullmäktigesalar och nämnder - och så tar vi an kvinnors rättigheter i privata bolag genom lagstiftning på riksnivå. Det är så vi når ett solidariskt Sverige för alla.

Madeleine Norman, språkrör MP Karlskrona

SVAR: Du skriver att ”männen måste maka på sig i bolagsstyrelserna för att ge kvinnorna plats”. Nej, det borde de inte. Den person – oavsett kön – som är mest kompetent för ett jobb bör få anställningen. Allt annat är djupt orättvist.

Därutöver är det en ganska obehaglig tanke att staten ska gå in i privata människors företag och göra om styrelsestrukturerna. Det bör naturligtvis vara upp till företag själva vem de väljer att anställa.

Och som jag påpekar, finns redan konkret evidens för att kvotering inte fungerar. Se exemplet från Norge där man kvoterat till bolagsstyrelser i över 15 år som jag refererar till i min krönika.

Och sist men inte minst: Vad är problemet med att det finns fler män på vissa arbetsplatser? Att ser ut så, innebär inte per automatik att det beror på att samhället är ojämställt. Det är en möjlig förklaringsmodell, av många. MP borde försöka basera sin argumentation på vetenskap och fakta i stället för trendiga dogmer.

Emma Jaenson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.