1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ytterligare ett vårtecken

KOMMENTAR I fredagens tidning hade vi en god nyhet. Volvo PV i Olofström får nu ta del av den ökade takten i produktionen vid fabrikerna i Torslanda och Gent. 100 personer ska anställas de närmaste veckorna.
Nyheter • Publicerad 5 april 2013

Detta är ett gott besked för länet i allmänhet och naturligtvis för Olofströms kommun i synnerhet. Ungdomsarbetslösheten behöver kapas i båda ändar och alla möjligheter för unga människor att få jobb är givetvis välkomna.

För ett tag sedan skrev vi här på ledarsidan att tecknen på att ekonomin håller på att vända numera faktiskt finns. Enligt bedömare nåddes bottnen av krisen i vintras. Den största risken att bli varslad, överlag, i Sverige har passerats. Det här är ytterligare ett vårtecken.

Nu är frågan hur fort det kommer att gå uppåt, och hur utvecklingen i Blekinge påverkas av det. De senaste årens ekonomiska cykler har varit märkliga: hastiga både upp och nedgångar. Efter 2008 gick det katastrofalt nedåt, därefter visade vi fantastiska tillväxtsiffror (även om det var från låga nivåer) och sedan kom nuvarande kris.

Eftersom vi har en industri i det här länet som är mycket beroende av konjunkturen så har vi drabbats i lika måtta.

Förhoppningsvis har vi alltså en relativt god period framför oss nu. Det skulle vi verkligen behöva.

Sylvia Asklöf Fortell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.