1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Nu återstår inte många alternativ

Nyheter • Publicerad 25 september 2010

Det surras allt väldeliga i de politiska partierna i Karlskrona: vem ska styra kommunen och hur ska det garnityret se ut?

Det finns i princip bara två huvudspår kvar. Det ena är att fortsätta som under förra mandatperioden: Femklövern regerar. Det är en riktig tanke, man har ju trots allt stärkt sin ställning med ett mandat även om man inte får egen majoritet.

Går det inte att få ihop det gamla gänget, så får ju oppositionen ta skeden i vacker hand och ta över. Tanken på någon sorts trekejsarlösning med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Folkpartiet är inte tänkbar. Det finns helt enkelt inte på agendan inom alliansen.

Om nu Socialdemokraterna går och drömmer om en sådan lösning bör man nog slå det ur hågen. Det är en sak att hålla alla dörrar öppna och prata med alla, en annan att hitta en klok lösning.

Fortsatt femklöverstyre är alltså det mest intressanta ur alliansens synvinkel, men fungerar inte det så handlar det, högst eventuellt, om en ännu bredare koalition med alliansen plus Socialdemokraterna, även om det kan bli knepigt.

Då hamnar Miljöpartiet och Vänstern utanför. Det kanske Miljöpartiet borde fundera på. Var kan bäst påverka politiken de närmaste fyra åren?

Inga-Lena Fischer
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.