1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ledningen var fundersam

KOMMENTAR || Så har den omtalade festen för landstingets anställda då hållits. Det har, precis som man har kunnat förutse, utbrutit debatt om budgeten för nämnda fest.
Nyheter • Publicerad 31 maj 2014

Budgeteringen inför festen var uppe till diskussion redan tidigare i våras. På landstingsstyrelsen den 7 april ifrågasatte oppositionspartierna om kalkylerna verkligen var rimliga.

Framför allt för att antalet anmälda deltagare då hade skjutit i höjden och inte alls motsvarade vad ledningen hade räknat med. Peter Lilja var då faktiskt lite fundersam inför just detta faktum. Men han försäkrade mycket tydligt, att de avsatta pengarna skulle räcka.

Budgeten till festen var 900 000 kronor - och det skulle täcka alla kostnader, intygade Lilja under ovan nämnda sammanträde.

Enligt SVT Blekinge saknas det nu minst 174 000 i kassan, och till det kan tillkomma ytterligare 30 000 kronor för körledarkostnader. Det är en budgetavvikelse på ungefär en femtedel.

Så klart ska lanstinget kunna bjuda sina anställda på fest. Men det är lite symptomatiskt att det budgeteras för ett medan resultatet blir ett annat.

Det är ett nytt styrelsemöte på måndag i landstinget. Man kan tro att frågan kommer upp till debatt då också!

Sylvia Asklöf Fortell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.