1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

LEDARE: En kalldusch i Blekinge

WEBBLEDARE || Blekinge förblir ett SD-fäste. Partiet förstärker sin ställning och framgångarna för Jimmie Åkesson och hans partikamrater i länet är en kalldusch.
Nyheter • Publicerad 15 september 2014

De kommande åren kommer att bli röriga, inte bara i riksdagen utan också här i länet. Hur man ska kunna sicksacka i kommunerna för att parera deras valframgångar blir en gåta.

Dessutom är det en kalldusch både mänskligt och ideologiskt. Nog för att vi vet att SD har ett starkt stöd i länet, och man hade kunnat ana att det skulle bli framgångar även på riksplanet. Men den här valframgången för ett parti som gjort politik på att ställa människor mot varandra är bedrövligt.

Det är också bedrövligt att detta partis beteende under mandatperioden, järnrör och dylikt, belönas.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet hävdar att Sverigedemokraternas framgångar är ett resultat av en borgerlig allianspolitik. Men faktum kvarstår, att alliansen lämnar över en mycket välskött ekonomi till Stefan Löfven, en av de bästa i Europa.

För bilden av Blekinge ute i landet är det här förfärligt. Återigen förstärks uppfattningen om vår landsände som inskränkt och intolerant. Vi behövde inte detta.

Sylvia Asklöf Fortell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.