1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Läs mer: Sekt eller parti?

Det är kvavt i Sverigedemokraternas tält. Innan Jimmie Åkesson kliver fram, har de en presentation av sin valkampanj. Budskapet? Twittervänstern blev upprörda i EU-valet, och de ska bli mer ännu mer upprörda nu. Vi kommer att driva en offensiv kampanj mot andra partier. Vi ska bli mer aggressiva, säger de.
Bilden de visar upp på presskonferensen är av en jycke med blottade tänder.
Nyheter • Publicerad 1 juli 2014
Så här vill vi vara, sade SD på sin pressträff. Är detta ett parti eller en sekt?
Så här vill vi vara, sade SD på sin pressträff. Är detta ett parti eller en sekt?Foto: 

Det är onekligen fascinerande att vi, mitt i det tämligen städade svenska politiska landskapet, nu har fått ett parti som uttryckligen vill sätta bilden av sig själva som en rasande hund redo att gå till anfall.

Om detta är Sverigedemokraternas uppfattning av sig själva så har vi ett riksdagsparti som mer liknar en sekt än något annat. Det är så sekter brukar bete sig. En hotfull omvärld som ska bekämpas.

Vänta, det speglar ju SD ganska väl, faktiskt.

Jimmie Åkesson lanserar nu att hans parti är det enda partiet som verkligen vill avskaffa "pensionärsskatten" som han säger, alltså det faktum att pensionärer och förvärvsarbetande har olika skatt.

Udden är skarpt riktad mot Socialdemokraterna som har lovat och lovat, menar SD.

Det är logiskt ur deras synvinkel - SD har ett tämligen stort stöd i LO-kollektivet. Finansieringen kommer, som vanligt, att tas på migrationsområdet.

När presskonferensen är klar står bilden på jycken kvar längst fram i tältet. Det är på något vis symptomatiskt.

Sylvia Asklöf Fortell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.