1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kvalificerat obegripligt!

Nyheter • Publicerad 29 september 2006

Hur kan en hustrumisshandlare och uppenbarligen perverterad person, som den nu aktuelle chefen för försvarets operativa insatsledning, OPIL, komma undan så länge som han gjorde? Det är den hastiga och indignerade frågan, efter gårdagens Kalla fakta i TV 4.

Hur kunde han över huvud taget få med sig handlingar, så kvalificerat hemliga att man bara viskade i dess närhet, ut från det allra innersta av vår militära högborg? Varför lades utredningen om den häpnadsväckande slarviga hanteringen av dokumenten ner? Har verkligen ingen utomstående tagit del?

En annan fråga pockar också på svar. Hur kunde en sådan person ta sig igenom alla nivåer upp till de översta och mest betrodda positionerna i försvaret? Har den välvårdade fasaden aldrig krackelerat det allra minsta?

På försvarets hemsida tackar ÖB Håkan Syrén den nu entledigade OPIL-chefens hustru för att hon äntligen avslöjat eländet. Man bör nog lyssna mer på presumtiva chefers civila omgivning i framtiden.

Inga-Lena Fischer
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.