1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kriser härdar - även i Centern

Nyheter • Publicerad 26 mars 2013

Helgens extrastämma för Centerpartiet beskrivs som en stor framgång för partiledaren Annie Lööf. Efter en förvirrad och bitvis mycket hätsk debatt i vintras om det olycksaliga idéprogrammet, har partiet ha samlat sig kring sina nya skrivelser.

Nu finns inte ett spår av månggifte och upphävd skolplikt, och bra är väl det. Det hade blivit en kvarnsten om halsen i valrörelsen, ingen tvekan om den saken - även om diskussionerna bara handlat om idéprogrammet och inget annat.

Centerpartiets delegater ägnade en god bit av söndagen åt att diskutera migrationsfrågor. Det blev en livlig debatt, och det märks att det finns tryck i frågan. Den korta minut som står till förfogande för talarna räcker sannerligen inte långt. Flera gånger fick ordföranden säga till på skarpen att tiden nu var slut, tack så mycket.

Partiet enades om att vara "för öppna gränser, fri rörlighet". Man enades också om en vision om ett samhälle utan kärnkraft.

Det, får man väl ändå säga, är en formulering med ganska lösa kanter.

Dessutom har partiet numera även officiellt blivit liberalt. Det har vi vetat i 12 års tid, ända sedan Maud Olofsson tillträdde.

Stämman var Lööfs elddop och har blivit den framgång för henne som behövdes. Hon har överhuvudtaget fått välförtjänt beröm för hur hon har hanterat vinterns kris för partiet.

Kriser härdar, heter det ju.

Sylvia Asklöf Fortell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.