1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kraftfull opposition

Nyheter • Publicerad 27 september 2006

Det var vad avgående statsminister Göran Persson lovade efter partiets största valförlust sedan 1920-talet. Det tvivlar vi inte ett ögonblick på, efter att ha bevittnat socialdemokraternas beteende under den förra perioden av borgerligt styre.

En generalorder utgick från partiledningen: rösta nej till allt. Och det gjorde man. Ja-knapparna på de s-märkta riksdagsbänkarna närmast kärvade efter tre år av outnyttjande.

Nu varvar den gamle hövdingen upp och anger tonen inför sin avgång. Han säger att den nya koalitionen inte kommer att styra i fyra år. Han sätter i alla fall inga pengar på det. Han vill att riksdagsgruppen ska vara beredd att ta över " redan före 2010, med tanke på hur dåligt förberedda de borgerliga verkar vara". Han kallade dem okunniga om hur man ska lägga upp budgetarbetet och okunniga om i vilken takt man hinner få fram olika förslag.

Det kanske inte är så konstigt. Det har ju inte fått komma till tidigare. Nu vet vi var vi har krypskytten Persson. I eldställning.

Inga-Lena Fischer
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.