1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kommer Engqvist att sätta några spår?

Nyheter • Publicerad 2 april 2005

Journalisterna på Sveriges Television gör inte direkt vågen inför SVT:s nye ordförande, före detta socialministern och Blekingen Lars Engqvist. Det är kanske inte så underligt. Engqvist har precis lämnat socialministerposten och är socialdemokrat av födsel och ohejdad vana.

Hur kompetent och lämplig Lars Engqvist än må vara som styrelseordförande för SVT kommer varje steg han tar i sin nya roll att bevakas minutiöst. Det lägger knappast grunden för framgång som SVT-ordförande.

Lars Engqvist har tidigare varit chef för Filminstitutet och chefredaktör för tidningen Arbetet i Malmö. Hur det gick med den tidningen vet vi.

Lars Engqvist kommer säkert inte att nagga Sveriges Televisions frihet i kanten. Han lär knappast heller uträtta några underverk i tv-huset. Om han kan komma att uträtta något över huvud taget.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.