1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kommentar: Ett bedrägeri mot väljarna

KOMMENTAR || Det måste vara något slags rekord. Bara 16 dagar efter valet kan Karlskrona kommun ha fått sin första politiska vilde. Anne-Sophie Lainesdotter Emilsson väljer att hoppa av Kristdemokraterna, och gå över till Feministiskt initiativ. Ändå funderar hon på att behålla sin plats i kommunfullmäktige.
Nyheter • Publicerad 30 september 2014

Det var knappast detta som de kristdemokratiska väljarna lade sina röster på. Få andra partier står så långt ifrån varandra som Feministiskt initiativ och Kristdemokraterna. Väljer hon att sitta kvar är det närmast ett bedrägeri mot väljarna, även om det i grunden inte kommer förändra majoritetsförhållandena.

Med 18 personröster var Emilsson dessutom långt i från att kryssa sig in för egen maskin. I stället kom hon in för att Kristdemokraterna placerat henne högt upp på valsedeln. Hade enbart personrösterna räknats hade i stället Tommy Olsson från Lyckeby fått partiets sista mandat.

Vi på ledarsidan gillar självständiga politiker som lyckas vinna väljarnas förtroende och därmed har en stabil grund att stå på även när partipiskan viner. Men att byta till ett ideologiskt helt annorlunda parti är inte hederligt, och speciellt inte när det är tack vare det ursprungliga partiet som man har fått sin plats.

Lainesdotter Emilsson borde lämna fullmäktige.

Erik Hultgren
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.