1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kommentar: Brända broar i Karlskrona lönade sig inte

KOMMENTAR || Det blev en helt ny variant av styre i Karlskrona - Socialdemokraterna, Folkpartiet och Centerpartiet i en förening som somliga skulle kalla ohelig.
Nyheter • Publicerad 25 september 2014

Samtidigt var en ny uppgörelse nödvändig för att få ett stabilt styre i kommunen. Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet känner sig "besvikna". Men med de mandatsiffror som valnatten gav vid hand så fanns det inte så många alternativ. Det blir lätt fånigt när Vänsterpartiet, som sagt att de inte vill samarbeta med några andra än de rödgröna partierna, inte inser att de har målat in sig i ett hörn alldeles på egen hand.

Allra mest besviken är nog Sofia Bothorp (MP). Hon inte bara lämnade femklövern i våras - hon såg till att bränna broarna med råge bakom sig, uppenbarligen med förhoppning om ett annat styre. Nu blev det inget av med det, och Miljöpartiet har tappat sitt inflytande. Det var sannerligen en missräkning av Bothorp.

Centerpartiet och Folkpartiet har nu en verkligt viktig roll att fylla i den nya konstellationen. Med en ungefär en tredjedel av mandaten i uppgörelsen måste de fungera som fast motvikt mot Socialdemokraterna, och inte låta sig spelas ut mot varandra.

Och nu faller oppositionsrollen tung på kvarvarande borgerliga partier i kommunen.

Sylvia Asklöf Fortell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.