1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Jodå, Hasse, du är alldeles säkert en normal svensk

Nyheter • Publicerad 16 januari 2002

Det bästa jag vet är när människor reagerar på det jag skriver. Det är naturligtvis något av vår livsluft här på ledaravdelningen. Häromdagen skällde jag på Migrationsverket och fick omedelbart en reaktion. Så här skriver Hasse Lindqvist under rubriken "Vet hut, Inga-Lena Fischer":

"På ledarsidan i BLT den 2 /1 2002 anser Inga-Lena Fischer att Migrationsverket skall veta hut på grund av att ett femtital flyktingar var utan elström i tio timmar. Tio timmar att jämföra med vad många bofasta betalande och skattetyngda svenskar har råkat utför. Det finns många svenskar som varit utan el i flera dygn!

Varför kommer flyktingar hit? Kan det vara för att det visar sig att de "dumme schweden" inte har förmåga att säga nej till våldgästning. På grund av att 70-75 % av journalisterna är internationella vänsteryttrar speglas inte den vardagliga svenskens syn i invandrarfrågor.

Om det gjordes en folkomröstning i denna fråga skulle det visa sig att vi svenskar inte är annorlunda i denna fråga än exempelvis våra danska vänner. Om ILF kommenterar denna insändare så vill jag gärna veta om jag är rasist, facist eller rent av en normal svensk."

Svaret är naturligtvis att du är en normal svensk, Hasse, med rätt ha hävda dina åsikter. Dock har jag märkt i de insändare som vi får i det här ämnet, att de flesta gärna vill bli martyriserade och hävdar myten att alla invandrarkritiker alltid blir utpekade som rasister eller fascister. Så vitt jag kan påminna mig har vi aldrig kallat någon, med negativ inställning till invandrare, för rasister eller fascister, såvida de inte aktivt framträder som representanter för organisationer som Sverigedemokraterna eller Nationalsocialistisk Front, NSF.

För övrigt reagerade jag starkast på att avtalet om mat till invandrarna under julhelgen så totalt nonchalerades. Restaurangen som skulle ordna maten stängde helt sonika över julen och invandrarna lämnades helt utan mat. Så utlämnade är inte ens svenskar utan elström i aldrig så många dagar.

Och här en annan insändare, där Eva Svensson -37 skriver om danskarnas yttrandefrihet. Även hon hävdar rasistmyten.

"Vad är skillnaden mellan svenskar och danskar? Jo, vi här i Sverige är strängt fostrade, mycket disciplinerade, vi vågar ej föra fram våra åsikter i invandrarfrågan i vårt demokratiska land. De flesta "vanliga" Svensson - svenskar vill ej ha alla dessa invandrare, det är på tok för många, vi har ej råd med värdig vård för våra åldringar och sjuka samt alla arbetslösa, dessa är utsatta för rena klappjakten på grund av hot om avstängning från A-kassan.

Vågar vi öppna mun i denna "mycket känsliga fråga" kallas vi för rasister, men att vissa invandrare hånar, diskriminerar, misshandlar "svennarna" det är tydligen OK.

De flesta svenskar vill ej ha invandrare. En folkomröstning i denna fråga torde ge ett avgörande svar som vi ej öppet vågar visa.

Är Sverige fortfarande demokratiskt, har vi fortfarande yttrandefrihet?"

Jag vet att de argument som BLT åberopar för en generös invandring, tyvärr inte biter på en del insändarskribenter, som ställer dålig vård, bristande omsorg för våra äldre och arbetslösa svenska ungdomar i motsatställning till invandrare och flyktingar.

Däremot är jag glad att ni faktiskt valt att höra av er, därför att ju fler insändare vi kan publicera desto snabbare kan vi avliva era myter.

Sverige behöver invandrarna, men vi måste ta emot dem på ett annat sätt, men det får vi hantera en annan dag. Jag är helt övertygad om att ämnet kommer upp igen. Det finns nog många "normala svenskar" som tycker som Hasse och Eva, men att ni representerar en majoritet betvivlar jag starkt.

Inga-Lena Fischer
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.