1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ingen spricka i regeringen

Nyheter • Publicerad 8 januari 2007

Är arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (m) och näringsminister Maud Olofsson (c) på kollisionskurs? Frågan ställs sedan Littorin tydligt sagt ifrån, att han inte vill lägga sig i hur arbetsmarknadens parter sköter sina mellanhavanden. Det gjorde han i Ekots lördagsintervju i helgen.

Han tycker att han måste försöka ha en principiell hållning, och att det är rätt att parterna ska sköta det här.

Littorin klargjorde också att han anser Maud Olofssons linje vara mer av det personliga slaget, medan hans egen är regeringens gemensamma.

Det här är naturligtvis ingen lätt fråga. Därför gör Littorin det lätt för sig, genom att lämna parterna ifred. Han ställde också en motfråga: vem ska avgöra frågorna i stället? Jag? Lagstiftaren, eller vem?

Naturligtvis kan lagstiftaren, det vill säga riksdagen, avgöra det hela, men det kräver nog en mer utdragen process än de 100 borgerliga dagarna vid makten. Å andra sidan vill vi påminna om den samförståndsanda som rått på den svenska arbetsmarknaden under lång tid. Och inte är Göteborgsfallet något bra exempel på samförstånd eller rimlighet.

Inga-Lena Fischer
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.