1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Hemsjukvård en het potatis

Nyheter • Publicerad 26 september 2006

På landstingsstyrelsens bord i går fanns ett ärende med rubriken "Utredning om hemsjukvården". Det var meningen att styrelsen skulle säga sitt om framtiden för hemsjukvården, där det varit mycken oro bland distriktssköterskorna inför en eventuell sammanslagning med hemtjänsten. Nu hände inget, eftersom kommunerna inte lämnat sina yttranden.

Då konstaterade landstingsrådet Marie Sällström (s) att de som beslutar i kommunerna visst för en politik hemma och en annan, när de sitter i landstinget.

Men Marie Sällström intygade att det här ska utredas på djupet, alla stenar ska vändas och alla ska få svar på alla sina frågor. Men med i bakgrunden finns att vårdtagarna tror, att de som sköter om dem, vet mer än de gör, om sjukdomar, provtagningar med mera. Nu ska landstinget ansöka om ett pilotprojekt, där man ska testa gemensam journalföring mellan kommunerna och vården. Där är vår litenhet vår styrka. Vi kan gå först, menade Bernth Johnson (s).

Bara det går långsamt, så, och alla ska väl med?

Inga-Lena Fischer
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.