1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Han ställer upp

KOMMENTAR || I lördags stod det klart att den ryske bloggaren och oppositionspolitikern Alexej Navalnyj ställer upp i Moskvas borgmästarval, vilket hålls den 8 september.
Nyheter • Publicerad 23 juli 2013
Foto: Dmitry Lovetsky

Han är redan registrerad sedan tidigare, men så sent som i fredags visste han inte om han verkligen skulle göra det. Men i lördags kom beskedet. Han ställer upp och spetsar in sig på att vinna.

Efter att han otippat blev frikänd i fredags, återvände han till Moskva från staden Kirov, där rättegången hölls, och möttes av tumult på stationen. En blandning av anhängare och press tränges och ömsom fotograferade, ömsom skanderade.

Genom sin talesperson Dimitrij Peskov har president Putin under helgen varnat Navalnyjs anhängare att inte hålla fler demonstrationer utan tillstånd från det offentliga, så han har ögonen på sig.

Officiellt släpptes Alexej Navalnyj för att han ska kunna ställa upp i borgmästarvalet. Vad som kommer att hända nu är omöjligt att veta. Framför allt eftersom den andra rättegången kommer att hållas innan valet.

Analytiker menar att han omöjligen har en chans att vinna borgmästarposten oavsett resultatet av rättegångar och val.

De har förmodligen rätt.

Den posten är alltför taktiskt viktig för att besättas av någon annan än presidentens män.

Sylvia Asklöf Fortell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.