1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Gäst på ledarsidan, Carlbäck

GÄST PÅ LEDARSIDAN, LÖRDAG ||Som turistmål kan Karlskrona nu stoltsera med något som vi alla egentligen alltid vetat om - att vi ligger riktigt bra till vad det gäller soltimmar i Sverige.
Nyheter • Publicerad 18 mars 2013

Att avundsjuka konkurrenter har mycket att säga om mätstationens placering kan vi egentligen strunta blankt i. Solen skiner i östra Blekinge och det är guld värt i turismsammanhang.

Men lite i skymundan av denna solskenshistoria finns det en annan, om än inte lika officiell och tydligt kommunicerad faktor, som faktiskt också kan bidra till en ökad turistström till residensstaden.

Karlskrona är nämligen en av landets bästa hotellstäder! Vid detta påstående rynkar den av naturen skeptiske karlskronabon förmodligen på näsan och inventerar tvivlande stadens utbud. Tveksamheten är inte obefogad, vid en snabb genomgång kan staden kännas väldigt långt ifrån en framträdande hotellstad, men tittar man närmare på kvaliteten så blir det svårare att böja sig för fakta.

I stort sett samtliga kedjeanslutna hotell i staden har nyligen fått fina och meriterande utmärkelser inom sina respektive organisationer, vissa till och med som bäst i klassen. Det gäller så väl Clarion Collection, Scandic, First Hotel Ja som Hotell Conrad (Sweden Hotels). En tillfällighet? Tror inte det.

Däremot är det lika svårt som spännande att försöka förstå anledningen. Att konkurrens är bra råder det väl ingen tvekan om och att Scandics inträde på Karlskronas hotellscen skapat bättre förutsättningar är nog många överens om. Men annars är det faktiskt riktigt svårt att förstå varför just hotellen i Karlskrona har lyckats få så framträdande roller i dessa nationella organisationer. Det är nämligen inga små organisationer vi pratar om, utan några av de tyngsta namnen i landet.

En spännande tanke är att koppla det till de många soltimmarna, för ljus och sol påverkar humöret - inte bara hos gästerna utan också hos personalen. Kanske bidrar det till en erkänt hög servicenivå.

I väntan på det rätta svaret får vi glädja oss åt att Entré Karlskrona bör kunna gå en mycket ljus framtid till mötes med tanke på den kaliber av kompetens och kunnande som tydligen finns djupt rotad i organisationen.

Tvivelsutan kan det lyfta hela gruppen. Samverkan är ju som sagt var ett nyckelord som inte kan betonas nog i sådana här sammanhang.

Mats Carlbäck , Karlskrona är entreprenör och forskare vid Handelshögskolan i Göteborg

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.