1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Gå på posten

Nyheter • Publicerad 18 september 2002

Skulle härförleden gå och rösta och trodde att det var möjligt i livsmedelsbutiken. Satte mig därför på cykeln och ilade iväg med röstkort och allt. Den bruna handen hängde mycket riktigt utanför Ankarlivs och signalerade att här skulle det gå att rösta. Vi har ju läst om att det skulle vara så bra att rösta på Konsum och Ica eftersom de har öppet så länge.

Men Ankarlivs kunde inte ta emot min röst. För det sköttes av Svensk Kassaservice och de hade bara öppet en timma i veckan.

Dessutom en eftermiddag när jag hade annat för mig.

Så skulle jag skicka ett brev till Amsterdam och var osäker om frankeringen. Går in på Postens hemsida och slår på Privat och Skicka och Brev och söker möjliga livsmedelsbutiker eller mackar varifrån brevet kunde gå ut i världen. Fann en mack för detta ändamål. Försändelsekontor, stod det, och "skicka brev".

Men icke. Damen på macken meddelade generat att man sålde visserligen frimärken och det hängde en brevlåda på ytterväggen och en stilig blå skylt med Postens käcka horn fanns där, men vad ett brev skulle kosta för att sändas till utlandet hade hon ingen aning om.

Så långt har det alltså gått med Postens förvirrade reform att det väl snart finns ett särskilt kontor, gud vet var, där man kan skicka försändelser till utlandet. Och där någon kanske kan ta ställning till vad det skulle kosta. Att spika upp Postens skylt ovanför en brevlåda och en liten frimärkskassa är att ge sken av en helt annan service än den man verkligen erbjuder.

Inte mycket lättare är det att köpa tågbiljetter. Men det kan vi ta en annan gång för det är en annan misslyckad rationaliseringshistoria.

Jag har inte talat med Postens reklamationsavdelning, men den borde vara överhopad med arbete.

Lennart Hjelmstedt
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.