1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

FXM bjöd in försvarsföretagen

Nyheter • Publicerad 24 september 2010

Nej, det är inte något nytt preparat eller någon önskad eller oönskad effekt av något som säljs på nätet. FXM står för Försvarsexportmyndigheten, en av våra allra nyaste myndigheter om inte till och med den allra nyaste, bildad 1 augusti i år.

I går hade ett tiotal företag inom försvars- och säkerhetsindustrin hörsammat inbjudan att bekanta sig med FXM vid dess besök i Karlskrona. Där fanns naturligtvis bland andra Kockums, men också ett antal mindre företag som bland annat fungerar som leverantörer till försvarsindustrin. Även BTH fanns på plats som ju har etablerat en tankesmedja inom säkerhetssektorn "Maritime Safety and Security".

FXM:s ledning är ute på "eriksgata" och har tidigare besökt Örnsköldsvik och Karlskoga och har ett möte kvar i Stockholm. Besöken har den dubbla avsikten att presentera den nya myndigheten för branschen men också att träffa så många företag som möjligt inom försvarsindustrisektorn. Särskilt talade man väl om vikten av att känna till inte bara de stora företagen.

Dessutom finns det fortfarande ett tiotal kvalificerade tjänster hos FXM att söka för den hågade.

Den som vill veta mer om Försvarsexportmyndigheten kan gå till deras hemsida www.fxm.se.

Försök inte med det längre namnet för då hamnar ni på Svenska Freds "motsida" som försöker göra sitt till för att baktala FXM.

Inte någon överraskning precis.

Inga-Lena Fischer
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.