1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Ett tankefel som också andra gör"

Nyheter • Publicerad 22 januari 2007

Replik till Pierre Kjellins krönika den 18 januari.

Jag förstår hur du tänker när du skriver att det skulle bli svårare för allmänheten att påverka byggprocessen om samråd hölls innan villkor och förutsättningar är helt klara. Det är tyvärr många som gjort sådana tankefel.

Jag har försökt vara tydlig med sakskälen till mitt påstående att det funnits ett systemfel i kommunens hantering av planprocessen. I Sydöstran bekräftar Kurt Lindman (tidigare ledamot i miljö- och byggnadsnämnden) detta påstående. Det är alltså väl belagt att utrymmet för insyn och medverkan, samt kommunens vilja att själv styra utvecklingen inte alls stämt med andemeningen i PBL (plan- och bygglagen). Därav min, nätverkets och övrigas frustration.

Nätverket för hållbar stadsutveckling är en brokig blandning av personer med intresse för planfrågor. Genom att delta i debatten vill vi nätverkare öppna för ett större allmänt inflytande och därmed färre besvikelser på Trossö. Ett tydliggörande av planfrågornas hantering bidrar då också till detta. Att döma av debattkvällarna på Blekinge Museum, och det stora allmänna intresset där, verkar nätverket vara på rätt väg.

Bertil Ahnlund

Med i nätverket för

hållbar stadsutveckling

i Karlskrona

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.