1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Den moderna hemmafrun

Nyheter • Publicerad 30 april 2002

"Hemmafrun är oupplösligt förbunden med modernismen... Vid sidan av bilen och bostaden sågs hemmafrun som välfärd. Det skulle räcka med en industriarbetarlön för att försörja en familj... och det var för henne bostaden och bostadsområdet designades. Vid mogen ålder 1950 stod hemmafrun på höjdpunkten av sin karriär, 1 240 000 kvinnor stark." Det skriver Louise Nyström i stadsmiljörådets nyhetsblad Urban.

Det kan vara skäl att erinra om detta i en tid när hemmafruar snarare motarbetas av samhället. Vårdnadsbidraget var tänkt att göra det möjligt för en del kvinnor att vara hemma med barnen i enlighet med dessa välfärdsideal. Men det är inte politiskt korrekt. Möjligheten för alla kvinnor att arbeta har övergått i ett tvång att göra det.

Lennart Hjelmstedt
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.