1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Är danskarna ett problem?

Nyheter • Publicerad 28 september 2006

Allt fler danskar bosätter sig i Skåne samtidigt som de fortsätter att jobba och betala skatt i Danmark.

Kommunalrådet Ilmar Reepalu i Malmö varnar för att det här på sikt kan vändas mot den växande danska kolonin i Skåne.

När det börjar talas om att "de bor här men betalar inte en krona i kommunalskatt och ställer ändå krav på skolor och dagis" så riskerar detta att väldigt fort bli ett bekymmer. När folk börjar fråga sig vem som profiterar på vem, pekar det mot en farlig utveckling, har han sagt till Skånska Dagbladet.

Det var väl ett uttalande värdigt Danskt Folkeparti! Har partiet godkänt detta danskfientliga yttrande? För övrigt är det inte bara Malmöborna som talar om parasiterande.

Ta hela Österlen, invaderat av stockholmare, som inte betalar ett öre i skatt, trots att de bor där tio månader om året.

Så sett vore naturligtvis en kommunal avgift i stället för statlig fastighetsskatt välkommen. Så får kommunen i alla fall något för den service den ändå måste bestå med.

Inga-Lena Fischer
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.