Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Xbox-chef: "Call of duty" kvar på Playstation

Spel • Publicerad 1 november 2022
Phil Spencer. Arkivbild.
Phil Spencer. Arkivbild.Foto: Casey Rodgers/Microsoft/AP/TT

Xboxchefen Phil Spencer säger i en intervju med podcasten Same Brain att spelserien "Call of duty" ska bli kvar på Playstation, även om Microsofts planerade köp av Activision Blizzard går igenom.

– Vi ska inte ta bort "Call of duty" från Playstation, säger han och fortsätter:

Annons

– Så länge det finns en Playstation därute att skeppa till, så planerar vi att fortsätta att skeppa "Call of duty" till Playstation, på ett liknande sätt som vi gjort med "Minecraft".

Microsoft planerar att köpa speljätten Activision Blizzard under innevarande räkenskapsår. Det har funnits en farhåga bland Playstation-ägare att den populära förstapersonsskjutaren "Call of duty", som Activision ligger bakom, inte längre ska släppas till Playstation i samband med uppköpet, eftersom Playstation är en konkurrent till Microsofts Xbox.

Det senaste spelet i serien "Call of duty: Modern warfare II", som nyligen lanserades, är det största släppet hittills i Playstations digitala butik.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons