Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Vittne såg R Kelly ha sex med 13-årig Aaliyah

R Kelly hade sex med den numera avlidna r'n'b-stjärnan Aaliyah när hon var 13 eller 14 år. Det vittnar en kvinna om under rättegången mot sångaren, som nu pågått i över två veckor.
Nöje • Publicerad 14 september 2021
R Kelly-rättegången är inne på sin tredje vecka. Arkivbild.Foto: Amr Alfiky/AP/TT

Kvinnan, som vittnar under namnet "Angela", säger att hon träffade R Kelly för första gången när hon var 15 år. De möttes på en fest i hans hus och han beordrade henne att "klättra upp på honom" för att sedan ha sex med henne. Senare bjöd han in henne att bo hos honom. "Angela" vittnade om att han ofta ska ha pressat unga tjejer till sex, samt straffat dem som inte följde hans instruktioner.

Under rättegången har flera vittnen hävdat att R Kelly mutade sig till äktenskap med den avlidna sångerskan Aaliyah när hon bara var 15 år. "Angela" är det första vittnet som också sett de två tillsammans i en sexuell situation. Det ska ha skett när hon och en annan flicka skulle spela R Kelly ett spratt och öppnade dörren till hans sovrum ombord på en turnébuss.

Annons

– Jag såg Robert och Aaliyah ha sex. Jag stängde dörren snabbt och knuffade undan den andra tjejen. Vi nämnde aldrig något om händelsen, säger hon.

R Kelly står åtalad för sexuella övergrepp på ett tjugotal kvinnor och en man. Han förnekar alla anklagelser och försvaret har avfärdat målsägandena som "missnöjda groupies". Åklagaren i fallet har kallat en mängd vittnen för att stärka bilden av R Kelly som en sexualförbrytare, oavsett när händelserna ska ha ägt rum.

Åtalet mot R Kelly, eller Robert Sylvester Kelly som hans fullständiga namn är, väcktes för över två år sedan men rättegången har försenats till följd av pandemin. Om sångaren fälls på samtliga åtalspunkter riskerar han fängelse i mellan tio år och livstid.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons