Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Världens vackraste pojke" kan vinna filmpris

Film • Publicerad 9 november 2021
"Världens vackraste pojke" handlar om Björn Andrésen, som fick en roll i filmen "Döden i Venedig" som ung. På bilden syns regissören Visconti och Björn Andrésen under inspelningen. Pressbild.Foto: Mario Tursi/Triart film

Dokumentären "Världens vackraste pojke" i regi av Kristina Lindström och Kristian Petri är nominerad till European Film Awards i kategorin bästa europeiska dokumentär.

Dessutom kan den animerade barnfilmen "Apstjärnan" i regi av Linda Hambäck vinna pris i kategorin bästa europeiska animerade långfilm.

Annons

Sedan tidigare är det känt att Ninja Thyberg och hennes "Pleasure" har chans att tilldelas kritikerpriset Prix Fipresci, som delas ut till en långfilmsdebuterande regissör.

Dessutom är de svenska samproduktionerna "Lamm" i regi av Eskil Vogt , "Flykt" i regi av Jonas Poher Rasmussen och "Världens värsta människa" i regi av Joachim Trier nominerade i flera kategorier.

Bland övriga nominerade märks Anthony Hopkins för rollen i "The father" samt Carey Mulligan för sin roll i "Promising young woman".

European Film Awards äger rum den 11 december i Berlin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons