Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Uppgifter: Spears pappa kvar som förmyndare

Britney Spears blir inte fri från sin pappas förmyndarskap, enligt ett beslut från domstolen. Det skriver .
Musik • Publicerad 1 juli 2021
Britney Spears pappa, Jamie Spears, får vara kvar som förmyndare, trots världsstjärnans protester. Arkivbild.
Britney Spears pappa, Jamie Spears, får vara kvar som förmyndare, trots världsstjärnans protester. Arkivbild.Foto: AP/TT

I november förra året ansökte Britney Spears om att bli fri från sin pappa Jamie Spears förmyndarskap, en roll han har haft sedan 2008, när världsstjärnan omyndigförklarades. Britney Spears sade i november att hon var "rädd för sin pappa".

Enligt de inlämnade domstolshandlingarna ville Britney Spears att förmyndarskapet helt skulle övertas av The Bessemer Trust, ett privatägt kapitalförvaltningsbolag. Något som domstolen nu avslår – även om bolaget får ansvaret över stjärnans ekonomiska tillgångar.

Annons

Den nya domen är däremot inte ett svar på Britney Spears uppmärksammade vittnesmål i rätten förra veckan. Där berättade hon bland annat att hon blivit tvingad till att uppträda, förhindrats från att skaffa barn och från att gifta sig med sin pojkvän.

Domaren Brenda Penny kan inte ta beslut om de nya uttalandena förrän Britney Spears lämnar in en formell begäran, skriver BBC.

Under tisdagen vände sig Jamie Spears till domstol för att efterfråga en utredning gällande sin dotters påståenden om att hon blivit illa behandlad under hans förmyndarskap.

I domstolshandlingen uppgav hans advokater att han var "mycket ledsen över att höra om sin dotters svårigheter och lidande" och att "han tror att det måste bli en utredning om dessa påståenden".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons