Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Unga Dramaten inspirerar unga att skriva

Kultur • Publicerad 27 november 2020
Unga Dramaten vill inspirera elever till att skriva egna monologer. Arkivbild.
Unga Dramaten vill inspirera elever till att skriva egna monologer. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Unga Dramaten vill inspirera elever att träna sina kreativa muskler. Via digitala lektioner får eleverna hjälp att skriva monologer som sedan dramatiseras och gestaltas av skådespelare från Dramatens ensemble.

Projektet "Unga Dramaten läser monologer" inleddes tidigare i höst på några skolor i Stockholm. Men på grund av pandemin genomförs det nu helt digitalt och blir tillgängligt för skolor i hela Sverige.

Annons

"Under den pågående pandemin när eleverna inte kan komma till teatern är det extremt viktigt för oss att ändå försöka nå ut med innehåll även till den unga publiken och skapa möten på alternativa sätt, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten", i ett pressmeddelande.

Teaterns dramaturger håller en till två digitala lektioner där man förklarar vad som kännetecknar en klassisk och modern monolog. Med hjälp av skriv- och berättarövning får eleverna sedan värma upp och bli trygga i uppgiften.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons