Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Trots sjukdomen – Pugh Rogefeldt släpper låt

I fjol meddelade Pugh Rogefeldt, 75, att han avslutar karriären. En obotlig nervsjukdom hade gjort det omöjligt att fortsätta. Men nu kommer en ny låt.
Musik • Publicerad 7 oktober 2022
Pugh Rogefeldt ger ut ny musik trots sin sjukdom. Arkivbild.
Pugh Rogefeldt ger ut ny musik trots sin sjukdom. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

I dagarna släpps låten "Fasta klippa", som Pugh Rogefeldts skivbolag beskriver som "en final, ett avsked, om man vill en musikalisk summering av ett liv och en karriär".

Låten är artistens tolkning av "Rock of ages", en psalm från 1700-talet som sedan 1850 finns i svensk version som psalm 269, "Klippa, du som brast för mig".

Annons

Tanken var att låten skulle ha släppts tidigare, men på grund av sjukdomen har arbetet slutförts först nu. Det är första smakprovet från en kommande EP med ny musik, uppger hans skivbolag Metronome.

Det var i fjol Pugh Rogefeldt meddelade att han drabbats av den kroniska nervsjukdomen kortikobasal degeneration, CBD. Sjukdomen påverkar funktioner som förmågan att svälja, talet, minnet och balansen.

Den legendariska artisten slog igenom med albumet "Ja, dä ä dä", 1969, ett av de allra första rockalbumen på svenska. Bland hans mest kända låtar finns "Små lätta moln", "Här kommer natten" och "Dinga linga Lena".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons