Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Trakasserier på "Criminal minds" – CBS stäms

Tv • Publicerad 26 maj 2020
Tv-bolaget CBS stäms för trakasserier under inspelningarna av "Criminal minds". Pressbild.
Tv-bolaget CBS stäms för trakasserier under inspelningarna av "Criminal minds". Pressbild.Foto: Cliff Lipson

Disney och CBS dras inför rätta av delstaten Kalifornien efter att ha ignorerat och tystat ned trakasserier under inspelningarna av tv-serien "Criminal minds". Enligt en stämningsansökan handlar det om en manlig tv-fotograf som under 14 års tid ska ha tafsat på män. Han ska ha "vidrört deras könsorgan och kysst dem i nacken, på axlarna och öronen" öppet inför andra medarbetare.

Enligt stämningsansökan så har de ansvariga vid inspelningarna varit medvetna om beteendet, men sagt upp kontrakten för minst ett dussin män som stått emot fotografens tafsande.

Annons

Fotografen fick sparken från tv-serien först 2018, efter att Variety publicerat en artikel med flertalet vittnesmål. Kaliforniska myndigheter började utreda anklagelserna i mars förra året och stämmer nu tv- och filmbolagen med krav på skadestånd för eventuella offer.

"Criminal minds" produceras av CBS, som ägs av Disney. 2016 avskedades en av seriens stora stjärnor efter att ha sparkat på en av manusförfattarna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons