Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Tommy Steele adlad av prinsessan Anne

Nöje • Publicerad 4 december 2021
Sir Thomas Hicks, känd som underhållaren Tommy Steele, visar upp sin medalj efter att ha adlats av prinsessan Anne.
Sir Thomas Hicks, känd som underhållaren Tommy Steele, visar upp sin medalj efter att ha adlats av prinsessan Anne.Foto: Steve Parsons/AP/TT
Sir Thomas Hicks, mer känd som Tommy Steele, dubbas av den brittiska prinsessan Anne i Windsor Castle.
Sir Thomas Hicks, mer känd som Tommy Steele, dubbas av den brittiska prinsessan Anne i Windsor Castle.Foto: Dominic Lipinski/PA via AP/TT

Rockveteranen Tommy Steele har adlats av den brittiska prinsessan Anne. Sångaren och skådespelaren, vars egentliga namn är Thomas Hicks, hyllades för sin 65 år långa karriär vid en ceremoni på Windsor Castle i onsdags, rapporterar brittiska medier.

84-årige Sir Thomas Hicks säger att det är den absoluta höjdpunkten av hans karriär.

Annons

– Det är underbart, konstaterade han efter ceremonin, enligt Evening Standard.

Tommy Steele slog igenom på 50-talet och ansågs i början av sin karriär vara Storbritanniens första rock'n'roll-stjärna. Under en tid utmanade han Elvis Presley som dennes främste rival.

Han gick sedan vidare och blev en allmän underhållnings- och musikalartist. Han har medverkat i filmer och har spelat i uppsättningar på både West End och Broadway.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons