Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Taylor Swift tjänar 140 miljoner per konsert

Nöje • Publicerad 1 juli 2023
I maj 2024 kommer Taylor Swift till Stockholm med två konsertkvällar. Arkivbild.
I maj 2024 kommer Taylor Swift till Stockholm med två konsertkvällar. Arkivbild.Foto: George Walker IV/AP/TT

Taylor Swift är på god väg att slå rekord som den mest inkomstbringande artisten i världen, rapporterar Bloomberg. På den pågående turnén "The eras tour" tjänar den 33-åriga artisten över 13 miljoner dollar per kväll i biljettintäkter, motsvarande över 140 miljoner svenska kronor.

Turnén beräknas dra in en miljard dollar totalt, närmare 11 miljarder svenska kronor, en milstolpe som ingen artist tidigare nått.

Annons

Inflationen har drabbat även priset på konsertbiljetter, och "The eras tour" har satt ett högvattenmärke för biljettpriser – i genomsnitt kostar Swifts konsertkvällar 2 740 kronor per biljett. Än så länge har Taylor Swift uppträtt 22 gånger på "The eras tour" och dragit in över 3 miljarder svenska kronor. Pengarna går framförallt till produktionskostnader.

I maj 2024 tar Taylor Swift turnén till Europa, och 17 och 18 maj 2024 uppträder hon på Friends arena i Stockholm.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons