Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Tabubelagd kinesisk kärlek ställs ut på nytt

Kultur • Publicerad 7 juli 2021
Hemlig kärlek i Kina utforskas i utställningen "Secret love", som visas på Gustav Adolfs torg i Stockholm i sommar. Pressbild
Hemlig kärlek i Kina utforskas i utställningen "Secret love", som visas på Gustav Adolfs torg i Stockholm i sommar. PressbildFoto: Yang Guowei/Världskulturmuseerna

Fyra kinesiska konstnärer utforskar identitet, sexualitet och normer i utställningen "Secret love", som visas på Gustav Adolfs torg i Stockholm 26 juli–27 augusti.

Om utställningens namn låter bekant beror det på att den visats i huvudstaden tidigare, 2012 på Östasiatiska museet närmare bestämt.

Annons

"I Kina har en lika omvälvande som snabb ekonomisk utveckling ägt rum de senaste decennierna, med genomgripande samhällsförändringar som följd. Fokus på individen har ökat, traditionella synsätt och värderingar har förändrats. Det är en utveckling som återspeglas i bildkonsten", säger Si Han, intendent på Östasiatiska museet och curator för utställningen, i ett pressmeddelande.

Drygt femtio konstverk förvärvades från utställningen som i dag är en del av myndigheten Världskulturmuseernas samling. På Gustav Adolfs torg, som i sommar har byggts om till en kulturell mötesplats, visas ett urval ur samlingen av konstnärerna Yang Guowei, Jiang Qigu, Xiyadie och Wang Zi.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons