Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Svensk musikbransch startar mässa för unga

Musik • Publicerad 10 november 2022
En ny mässa ska erbjuda vägar in i musikbranschen för unga. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Svensk musikbransch går samman i en satsning för att nå unga musikskapare. Tillsammans med Grammis, Fryshuset, Spotify och Live Nation skapar man en bred musikmässa den 2–3 december, med namnet You+ Music. Då samlas bland annat skivbolag, bokningsbolag, strömningstjänster, artister och producenter på Fryshuset i Stockholm för att unga ska kunna ställa frågor, delta i workshops och få vägledning. Det blir också mindre arrangemang i Göteborg och Malmö.

"I vårt arbete för en långsiktigt hållbar svensk musikbransch är det helt avgörande att det finns rätt förutsättningar för alla att ta sig in, oavsett kön, hudfärg eller postnummer", säger Ludvig Werner, vd på Ifpi Sverige, i ett pressmeddelande.

Annons

Representanter från musikförlagen kommer också att välja ut 8–12 ungdomar som får medverka vid ett musikläger som musikförlagen arrangerar.

"Vi har länge efterlyst en svensk motsvarighet till BBC Introducing Live där unga talanger kan bli sajnade eller få jobb genom att visa sina färdigheter", säger Johan Seidefors, nordisk innehållschef på Spotify.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons