Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Svarta kvinnliga chefer uppsagda i Hollywood

Flera svarta kvinnliga chefer i Hollywoods toppskikt har rensats bort från sina ledande roller under de senaste veckorna. skriver Variety.
Film • Publicerad 14 juli 2023
Flera svarta kvinnliga chefer har nyligen sagts upp från ledande positioner på de stora film- och strömningsjättarna. Arkivbild.
Flera svarta kvinnliga chefer har nyligen sagts upp från ledande positioner på de stora film- och strömningsjättarna. Arkivbild.Foto: J. David Ake/AP

En grupp som representerar Kaliforniens svarta lagstiftare har uppmanat film- och strömningsjättarna i Hollywood att träffa dem angående de plötsliga uppsägningarna,

De uppsägda är Vernā Myers (Netflix), LaTondra Newton (Disney), Jeanell English (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) och Karen Horne samt Terra Potts (Warner Bros. Discovery) — något som har höjt ögonbryn om hur Hollywood egentligen ser på mångfald hos de stora bolagens toppskikt.

– En uppsägning från ledningen kan vara en slump, men fyra till? Vi har hört att ännu fler är på väg. Det är ett bekymmersamt mönster som tyder på att mångfald, rättvisa och inkludering inte längre är prioriterat på de högsta nivåerna i filmbranschen, där beslut fattas och institutionella förändringar sker, sade senator Lola Smallwood-Cuevas under en presskonferens.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons