Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Suktande åtrå i finsk tonårsmiljö

Tonåring förblindad av kärlek. En flickas starka känslor vecklas ut i en taggigt rytmisk rapport från en avig vardag i Finland. Recensenten Peter Grönborg följer med i ett vindlande flöde.
Bokrecension • Publicerad 6 november 2021
Detta är en recension i Blekinge Läns Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Minna Lindeberg  skriver slängigt och taggigt rytmiskt.
Minna Lindeberg skriver slängigt och taggigt rytmiskt.Foto: Joakim Beijar
Ungdomsroman

Norrsken i skallen

Författare: Minna Lindeberg

Förlag: Förlaget

Titeln ”Norrsken i skallen” beskriver tydligt det tillstånd som den 16-åriga berättaren befinner sig i. Till dels handlar det om paranormala referenser, men mest om att vara förblindad av kärlek.

Nadja Nubb bor i Helsingfors; hon attraheras starkt av Ilta Vuori som befinner sig i Österbotten. Boken skildrar när de träffas under påsk- och sommarlov. Mötena artar sig till ganska tumultartade emotionella drabbningar.

Annons

Om Nadja agerar suktande oskuld, växlar Ilta mellan att vara nyckfull skyddsande och självupptaget odjur. Någon kallar henne för ond, en egenskap som möjligen förstärker den erotiska dragningskraften.

Minna Lindeberg (f 1968) skriver slängigt och taggigt rytmiskt. Texten artar sig till en svängig och skruvad rapport från en avig vardag, färgad av explosiva känslor. Det är ett äventyr att följa det vindlande flödet.

Peter GrönborgSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons