Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Striden över – stjärnan tar över Elvis stiftelse

Konflikten mellan Elvis Presleys ex-fru och hennes barnbarn är över. Filmstjärnan Riley Keough tar kontrollen över rockikonens stiftelse.
Men Priscilla Presley får bli begravd på Graceland.
Nöje • Publicerad 14 juni 2023
Mormor Priscilla Presley, i mitten, har bråkat med barnbarnet Riley Keough, till höger, om kontrollen av Elvis Presleys arv efter Lisa Marie Presleys, till vänster, bortgång i vintras.
Mormor Priscilla Presley, i mitten, har bråkat med barnbarnet Riley Keough, till höger, om kontrollen av Elvis Presleys arv efter Lisa Marie Presleys, till vänster, bortgång i vintras.Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/TT
Rockkungen Elvis Presley fortsätter att vara en kassako för sin släkt, 46 år senare.
Rockkungen Elvis Presley fortsätter att vara en kassako för sin släkt, 46 år senare.Foto: AP/TT

Riley Keough betalar en engångssumma på en miljon dollar och dessutom ytterligare ett okänt belopp per år i tio års tid till sin mormor Priscilla Presley, skriver New York Times.

Därmed går Riley Keough, känd från tv-serier som "Daisy Jones & The Six" och "The girlfriend experience", vinnande ur en strid som skapat djupa sår i familjen Presley.

Annons

Konflikten blossade upp när Elvis Presleys dotter Lisa Marie avled i januari, 54 år gammal. Rockikonens ex-fru Priscilla Presley gick till domstol för att stoppa sitt barnbarn Riley Keough från att ta över familjens del av den stiftelse som kontrollerar Elvis Presleys ekonomiska arv. Priscilla Presley ifrågasatte bland annat om Lisa Maries namnteckning på de juridiska dokumenten var äkta och ville själv utses till en av förvaltarna av stiftelsen.

Trots att Elvis Presley dog 1977 fortsätter han att generera mer än en miljard kronor i intäkter varje år. Familjen Presley äger 15 procent av Elvis Presley Enterprises och intäkterna därifrån hamnar i stiftelsen som konflikten handlar om.

Som en del av uppgörelsen garanteras Priscilla Presley, 78, rätten att bli begravd bredvid sin ex-man på Graceland, Elvis Presleys hem i Memphis.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons