Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Statens försvarshistoriska museer öppnar igen

Museer • Publicerad 2 juni 2020
Armémuseum i Stockholm och Flygvapenmuseum i Linköping öppnar återigen efter att ha varit stängda sedan mitten av mars. Arkivbild.
Armémuseum i Stockholm och Flygvapenmuseum i Linköping öppnar återigen efter att ha varit stängda sedan mitten av mars. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den 24 juni öppnar Armémuseum i Stockholm och Flygvapenmuseum i Linköping återigen för besökare. Statens försvarshistoriska museer stängdes i mitten av mars för att förhindra spridningen av covid-19, men efter att man har anpassat verksamheterna slår man nu åter upp portarna.

"Vi har anpassat verksamheterna så att vi kan öppna för besök igen och samtidigt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det känns viktigt att hålla museerna öppna även i dessa tider och med vissa begränsningar kunna välkomna till kulturupplevelser och möten med försvarshistorien", säger Magnus Hagberg, överintendent på Statens försvarshistoriska museer, i ett pressmeddelande.

Annons

Inför öppnandet av museerna har en rad åtgärder vidtagits – bland annat antalet personer i byggnader och lokaler begränsats.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons