Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Startar fond till Vilks minne

Konst • Publicerad 20 november 2021
En fond ska upprättas till Lars Vilks minne. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/ TT

En fond till minne av konstnären Lars Vilks är på gång. "Lars Vilks minnesfond för konst och yttrandefrihet" ska bland annat dela ut stipendier till unga konstnärer, skriver Sydsvenskan.

– Jag kan bekräfta att det ska inrättas en stiftelse. Lars Vilks ande ska leva vidare, säger juristen Krister Thelin, som var vän med Vilks.

Annons

Bakom initiativet står konstnärens sambo, men också vänner och andra som engagerat sig i det fiktiva riket Ladonien, där bland annat drivvedsskulpturen Nimis ingår. Nyligen började man samla in pengar till fonden och en förhoppning från initiativtagarna är att även Höganäs kommun ska vara intresserat av att bidra.

Lars Vilks och två poliser omkom den 3 oktober i en trafikolycka på E4:an utanför Markaryd. Inom kort hålls en minnesstund över Vilks, men den kommer bara att vara öppen för den allra närmaste kretsen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons