GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stark bilderbok om sorg och kärlek

Kärlek, sorg och förändring. Ylva Karlsson och Katarina Strömgård tar sig an både mörker och ljus i sin nya bilderbok ”Nattstjärnorna”.

Nattstjärnorna

Genre: Bilderbok
Text: Ylva Karlsson
Bild: Katarina Strömgård
Förlag: Urax

Tim kan inte leka längre. Han har som ett sår i magen sedan pappa dog. Nu har han och mamma flyttat till morfars undantagsstuga, men det känns inte som hemma. Pappas grejer saknas, mamma har en ny säng som är smal, och hon bara hugger ved.

Ylva Karlssons text har en drabbande ton. Genom konkreta situationer låter hon Tim arbeta sig igenom det som skett, men också fantisera. Katarina Strömgårds bilder fångar både miljö och inre landskap med flödande fält och finurliga former.

Tidigt presenteras en rad magiska figurer, som Tim räddar undan väta och hunger. De blir en hjärtknipande parallell till hans egen sorg, men de får också en förlösande roll som både har en speciell anknytning till pappan och bokstavligen lyser upp vägen framåt. ”Nattstjärnorna” är en stark och vacker bok som dröjer sig kvar.

Läs mer