Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Stallone: Jag kanske borde ha blivit konstnär

Konst • Publicerad 4 december 2021
Skådespelaren och konstnären Sylvester Stallone firar 75 år med en konstutställning på Osthaus Museum i tyska Hagen.
Skådespelaren och konstnären Sylvester Stallone firar 75 år med en konstutställning på Osthaus Museum i tyska Hagen.Foto: Rolf Vennenbernd/DPA/AP
Hercules O’Clock är ett av verken på utställningen. Pressbild.
Hercules O’Clock är ett av verken på utställningen. Pressbild.Foto: Galerie Gmurzynska/Artwork Sylvester Stallone

Actionhjälten Sylvester Stallone har många strängar på sin lyra. I helgen invigde han sin hittills största konstutställning, "Sylvester Stallone – 75th birthday retrospective" på Osthaus Museum i Hagen i Tyskland.

Utställningen innehåller ett 50-tal verk som stjärnan vid sidan av filmkarriären skapat under närmare ett halvt sekel, skriver Hollywood Reporter.

Annons

– Jag kanske borde ha blivit konstnär. Det skulle med säkerhet ha inneburit mycket mindre stress, sade Stallone under vernissagen.

Sylvester Stallone har visat sin konst vid ett fåtal tillfällen tidigare, bland annat i en utställning 2013 på statliga Ryska museet i St Petersburg och på Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain i Nice 2015.

Hagen-utställningen är dock den mest omfattande och blickar tillbaka på Stallones hela produktion, från slutet av 1960-talet fram till i dag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons