Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Spelskandalen på 1990-talet blir SVT-drama

Tv • Publicerad 9 juli 2021
Björn Elgerd spelar huvudrollen i "Spelskandalen". Arkivbild.
Björn Elgerd spelar huvudrollen i "Spelskandalen". Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Spelskandalen som skakade om sportvärlden i Sverige i början av 1990-talet ligger till grund för SVT:s kommande dramaserie, som heter just "Spelskandalen".

Det som kallades spelskandalen började rullas upp 1990 när ett antal bandy- och ishockeymatcher slutade med suspekta resultat. Orsaken bakom misstänktes vara matchfixning.

Annons

I SVT:s "Spelskandalen" är handlingen inspirerad av verkliga händelser och personer. Serien handlar om spel- och sportfantasten Bosse från Piteå och hans vänner. De ger sig på 1990-talet in i "en galen jakt på de stora pengarna på travbanor, hockeyrinkar och fotbollsplaner".

Huvudrollen som Bosse spelas av Björn Elgerd ("Tunna blå linjen"). Övriga i rollistan är bland andra Edvin Bredefeldt ("Top dog"), Ulf Stenberg ("Björnstad"), Eva Melander ("Snöänglar") och Erik Johansson ("Bonusfamiljen").

Dennis Magnusson har skrivit manus och för huvudregin svarar Patrik Eklund.

Serien spelas in i Piteå med omnejd och väntas ha premiär under nästa år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons