Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Speljätte lovar bättring efter sexanklagelser

Spel • Publicerad 3 juli 2020
Ubisofts vd Yves Guillemot. Arkivbild.
Ubisofts vd Yves Guillemot. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Ledningen för spelföretaget Ubisoft lovar bot och bättring sedan flera högt uppsatta personer inom företaget anklagats för bland annat sexuella trakasserier och misshandel.

Bland åtgärderna finns ett bättre system för anställda att slå larm om olämpligt beteende, hävdar Ubisofts vd Yves Guillemot i ett internt brev, som publicerats på företagets hemsida.

Annons

"De situationer som några av er har upplevt eller bevittnat är absolut inte acceptabla", skriver han.

Det var förra veckan som flera kvinnor trädde fram och beskyllde så väl anställda som flera av företagets chefer för sextrakasserier, våld och allmänt dåligt uppförande. Enligt somliga vittnesmål kände ledningen till vad som försiggick, utan att ingripa.

Hittills har två högt uppsatta chefer fått lämna sina arbetsuppgifter medan en intern utredning pågår, skriver Bloomberg.

Franska Ubisoft är en av världens största spelutvecklare och distributörer med underavdelningar över hela världen, bland annat i Malmö. Företaget ligger bakom populära spel som "Assasin's creed", "Just dance" och "Far cry".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons