Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Spännande och realistisk skildring av människors skilda liv i dagens Malmö

Frida Skybäck har övergått från feelgood till crime. Och hon visar direkt, enligt recensenten Bengt Eriksson, att hon kan bli en suverän deckarförfattare.
Bokrecension • Publicerad 16 september 2021 • Uppdaterad 15 oktober 2021
Detta är en recension i Blekinge Läns Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Frida Skybäck kan bli en suverän deckarförfattare.
Frida Skybäck kan bli en suverän deckarförfattare.Foto: Robert Eriksson
Samtidsnoir

De rotlösa

Författare: Frida Skybäck

Förlag: LB Förlag

Efter att ha varit en av de bästa inom feelgood lovar Frida Skybäck att också bli en riktigt bra deckarförfattare. Resultatet kan, oavsett genre, kallas feel life eller feel real.

Hon berättar historier, skildrar människor och livsvillkor, porträtterar miljöer. Debutdeckaren ”De rotlösa” har Malmö som miljö: gator och platser, kriminalitet och samhällsklasser.

Annons

Tre huvudpersoner: Lydia och Dani, vars föräldrar flydde hit från Kroatien, och Linnea, bosatt i den nyrika stadsdelen Västra hamnen. Polisen ringer på hos Lydia. Hennes bror Dani är försvunnen, misstänkt för att ha kidnappat Linnea.

Dessa tre – Lydia, Dani och Linnea – berättar ”samma” historia, i tur och ordning. Ett deckargrepp som är allt mer vanligt men svårt att hantera. Så lätt att det blir rörigt.

Fast Frida Skybäck klarar även detta. ”De rotlösa” är en lika spännande som verklig skildring av människors skilda liv i dagens Malmö.

Bengt ErikssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons