Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Spacey-åtal: Offer tvingas träda fram med namn

Den man som under signaturen "C.D." har anklagat skådespelaren Kevin Spacey för att sexuellt ha utnyttjat honom kommer inte att kunna förbli anonym när fallet tas upp i domstol. Det har en distriktsdomare i New York beslutat, skriver .
Omkring 30 män har riktat anklagelser mot skådespelaren Kevin Spacey sedan metoo-rörelsen drog i gång i slutet av 2017. Arkivbild.
Omkring 30 män har riktat anklagelser mot skådespelaren Kevin Spacey sedan metoo-rörelsen drog i gång i slutet av 2017. Arkivbild.
Foto: Nicole Harnishfeger/AP

Skådespelaren har stämts av två män som säger att Spacey förgripit sig på dem på 1980-talet, när de båda var 14 år gamla. En av målsägandena är Anthony Rapp, skådespelaren som för tre år sedan var den första att framträda med anklagelser om Spaceys påstådda brott.

Den andra målsäganden, som alltså har velat vara anonym, uppger att han först träffade Kevin Spacey som tolvåring. Två år senare bjöds han in till skådespelarens bostad där han enligt stämningsansökan utsattes för ett övergrepp.

I ett brev till domaren i mars uttryckte "C.D." via sin advokat Peter Saghir att han känner "extrem ångest och psykisk stress över tanken på att behöva avslöja sin identitet offentligt" och att han "motvilligt kommer att lägga ned sina anklagelser" om domaren beordrar honom att bryta anonymiteten.

Domaren Lewis A Kaplan säger dock i sitt beslut att "C.D:s" integritetsintresse inte väger tyngre än nödvändigheten av ett öppet rättsligt förfarande och att anonymiteten skulle försvåra arbetet för Spaceys försvar.

Omkring 30 män har riktat anklagelser mot Spacey sedan metoo-rörelsen drog i gång i slutet av 2017.