Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Soldaterna lämnade Bagram – Pokémon blev kvar

Bagram var under två decennier den största militära basen i Afghanistan. Men även om alla amerikanska soldater dragit sig tillbaka håller deras tappra pokémons fortfarande ställningarna.
Spel • Publicerad 6 juli 2021
Bagram är i stort sett öde sedan de amerikanska soldaterna lämnat basen efter 20 år. Bilden från 5 juli.
Bagram är i stort sett öde sedan de amerikanska soldaterna lämnat basen efter 20 år. Bilden från 5 juli.Foto: Rahmat Gul/AP/TT

– Vi hade inte väntat oss att "Pokémon go" skulle frodas i Bagram. Men ändå gjorde det det, säger Corey Olsen, eltekniker på attackhelikoptrar som var på plats 2019, till den amerikanska militärtidningen Stars and Stripes.

Många soldater och anställda på basen spelade mobilspelet på basen, kämpade om kontrollen över spelets så kallade gym som fanns på plats, och fångade de unika monster som inte går att få tag på i USA.

Annons

Eftersom det krävs att man är på plats för att utmana ett "Pokémon"-gym om kontrollen och placera en egen figur där, så har många gym i Bagram lämnats åt sitt öde. Kvar att vakta dem finns bara de pokémon som lämnats kvar.

Men nationalgardessoldaten John Sutter, som spelade där 2019, tror att det bara är en tidsfråga innan även de monstren ger upp.

– Jag är säker på att någonstans i Afghanistan, så är det någon unge som skryter om hur han tog kontroll över ett amerikanskt "Pokémon"-gym, säger han till Stars and Stripes.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons