Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Skolbibliotekarier besvikna på budgeten

Kultur • Publicerad 21 september 2021
Skolbibliotekarier runt om i landet hade hoppats på en större satsning i budgeten för 2022. Arkivbild.
Skolbibliotekarier runt om i landet hade hoppats på en större satsning i budgeten för 2022. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

För skolbiblioteken blev regeringens budget en besvikelse, rapporterar Biblioteksbladet. I en utredning i vintras slogs det fast att det skulle kosta 470 miljoner kronor per år för att stärka skolbiblioteken. I budgeten för 2022 anslogs 26 miljoner.

– Det är bra att regeringen utökar satsningen stärka bibliotek. Men vi hade gärna sett en riktig satsning på bemannade skolbibliotek, säger Karin Linder, Svensk biblioteksförenings generalsekreterare, till tidningen.

Annons

Den utredning som presenterades av Gustav Fridolin i vintras väckte stora förväntningar hos skolbibliotekarier runt om i landet, konstaterar Klara Önnerfält, som jobbar på gymnasieskolan Spyken i Lund.

– Många har nog tänkt att om det inte händer något nu, då kommer det aldrig att hända något. Så det är en stor besvikelse nu, säger hon till Biblioteksbladet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons