Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Skivbolaget: Kulan inte menad för rapstjärnan

Det var en förlupen kula som dödade rapstjärnan Takeoff från gruppen Migos. Det säger hans skivbolag i ett uttalande.
Samtidigt strömmar kondoleanserna in från stjärnor och kollegor i musikbranschen.
Musik • Publicerad 2 november 2022
Takeoff blev 28 år. Arkivbild.
Takeoff blev 28 år. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Det var under natten i tisdags lokal tid som Takeoff, eller Kirshnik Khari Ball som han egentligen heter, sköts till döds inne på en bowlinghall i Houston, Texas. Han blev 28 år.

Skjutningen ska ha inträffat under ett bråk i samband med ett tärningsspel på en privat fest i bowlinghallen där Takeoff och hans morbror och bandkollega Quavo deltog.

Annons

Enligt skivbolaget Quality Control var det dödande skottet inte menat för Takeoff.

"Meningslöst våld och en förlupen kula har krävt ännu ett liv och vi är förkrossade", säger man i ett uttalande enligt BBC.

"Lugn och kärleksfull"

Houstons polischef Troy Finner säger att det är för tidigt att spekulera i om rapparen var måltavla för skottlossningen, men han tillägger att Takeoff av allt att döma var en icke-våldsam person.

– Vi har ingen anledning att tro att han var inblandad i något brottsligt vid tillfället, folk beskriver honom som väldigt lugn, kärleksfull och en stor underhållare, säger Finner enligt BBC.

Hyllas av Drake

Samtidigt reagerar vänner, branschkollegor och kändisar med bestörtning på dödsbeskedet. Däribland megastjärnan och tidigare samarbetspartnern Drake.

"Jag har de bästa minnena från när vi såg världen ihop och lyste upp varje stad som vi rörde vid. Det är vad jag ska fokusera på nu. Vila i frid, rymdman Take", skriver Drake på Instagram i anslutning till en bild på dem båda på scen tillsammans.

Även Chance the Rapper tar till sociala medier för att uttrycka sin sorg.

"Take var en unik sorts vän som alltid bekräftade dig, alltid såg till att du hade det bra och alltid sade åt dig att välja Gud i första hand", skriver han på Twitter.

Hiphoppionjären Chuck D säger i en kommentar till TMZ att han är förkrossad av det inträffade och han beklagar att det amerikanska vapenvåldet krävt ännu en ung människas liv.

– Det här är inte normalt beteende, men genom kulturen har det blivit normaliserat, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons