1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kultur

Skarsgård spelar Salming i ny serie

Tv • Publicerad 16 april 2021
Valter Skarsgård ska spela Börje Salming i en ny tv-serie som ska skildra hockeyikonens 1970-tal. "Det är så fantastiskt att få lära mig av Börje personligen, han berättar helt magiska historier från sitt liv med en sådan ödmjukhet", säger Valter Skarsgård. Pressbild.
Valter Skarsgård ska spela Börje Salming i en ny tv-serie som ska skildra hockeyikonens 1970-tal. "Det är så fantastiskt att få lära mig av Börje personligen, han berättar helt magiska historier från sitt liv med en sådan ödmjukhet", säger Valter Skarsgård. Pressbild.Foto: Morgan Norman/NENT group
Börje Salming. Arkivbild.
Börje Salming. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Lagom till hockeyikonen Börje Salmings 70-årsdag står det klart att hans bravader som ung spelare ska skildras i en ny tv-serie.

Valter Skarsgård spelar huvudrollen i serien, som handlar om hur Börje Salming på 1970-talet flyttade över Atlanten och bokstavligen slog sig in i den hårdföra hockeyligan. "The king" själv, som han kallades under sin tid i Kanada, känner sig hedrad, säger han i ett pressmeddelande.

"När vi började prata om det tänkte jag ändå att det har hänt så mycket i mitt liv, med hur pappa dog när jag var ung och jag fick klara mig själv, resan från Kiruna till NHL, och hur bra det gick, att det ändå finns material till en filmatisering", säger Börje Salming.

Serien bygger på en originalidé av seriens regissör Amir Chamdin ("Partisan", "Hassel").

"Det här är storyn om en av vår tids största atleter med en urkraft som har fått en hel idrottsvärld att häpna. Om man säger att musikbranschen var vild på 70-talet så är det inget mot vad hockeyn var då", säger Amir Chamdin i pressmeddelandet.

Inspelningen startar under 2022 och så småningom blir det en exklusiv premiär på strömningstjänsten Viaplay.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.